EKFN - Eerste Klootschieters Federatie Neede
Info

Klootschieters EKFN naar Zuid-Korea.


In maart 2008 kwam Herman Dimmendaal in contact met Wim Florijn die bestuurslid is van TAFISA en bij hem informeerde of er belangstelling bij de Needse klootschieters bestond om deel te nemen aan de Trex-Games 2008 in Busan, Zuid-Korea. TAFISA staat voor "Trim and Fitness International Sport for All Association". Herman heeft op zijn beurt Wim Florijn weer in contact gebracht met onze secretaris Bert Izaks en zo is de kloot gaan rollen.


Na een inventarisatie binnen de EKFN bleek er al gauw genoeg belangstelling voor het samenstellen van een delegatie om aan dit grootse evenement deel te nemen. Na de inschrijving kregen we de officiŽle uitnodiging van de TAFISA om als EKFN met een delegatie klootschieters namens Nederland deel te nemen aan de "4e Busan TAFISA World Sports for All Games".


De Trex-Games Busan 2008 worden gehouden van 26 september t/m 2 oktober 2008 in Busan, Zuid-Korea.


De TAFISA staat direct onder het beschermheerschap van het IOC (Internationaal Olympisch Comitť), de WHO (World Health Organization) en de UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization).


De Trex-Games Busan 2008 kent drie disciplines nl. de Traditionele spelen, de E-spelen op het gebied van de IT en de X-spelen, de zgn. extreem sports, weer onderverdeeld in wedstrijd- en demonstratie sporten. Wij als delegatie klootschieters van de EKFN zullen in Busan namens Nederland deelnemen aan de Traditionele spelen en ons daar presenteren als demonstratie sport.


Het uitgangspunt van deze spelen is om in de breedste zin de verscheidenheid en waarde van de Sports for All te ontdekken en te presenteren aan de wereld.


De Trex-Games, waaronder de traditionele- en volkssporten, worden in combinatie gehouden met het 6e IOC World Forum on "Sports, Education and Culture" en een wereld sportbeurs. Ook een belangrijk onderdeel is de World Walking Day op 28 september 2008.


In totaal zullen er aan de World Trex-Games ca. 10.000 sporters deelnemen uit ca. 100 landen.


De delegatie klootschieters van de EKFN bestaat uit de volgende deelnemers:

Erwin Boerhof Broer Neijmeisland
Bert Harwig Bert Izaks
Paul te Hagen Jan Buist
Rinus de Groot Alderik Drenten
Herman Dimmendaal Evert Rutgerink
Ab van der Mast


Voor informatie: Ab van der Mast (teamcaptain) 06-53262119